Deep democracy is een krachtige methode om tot gedragen beslissingen te komen in een organisatie.

Deep democracy is ook een filosofie.

Er ontstaat meer openheid in je team door de toepassing van deep democracy.

Participatief leiderschap

Een leidinggevende heeft een stevig kader nodig om resultaten te halen en de doelstellingen van de organisatie te bereiken. Tegelijkertijd wil je aan de medewerkers zoveel mogelijk ruimte geven om mee invulling te geven aan de organisatie.
Met de technieken van Deep Democracy kan je tot duidelijke beslissingen komen en tegelijk een sterke  verbondenheid creëren tussen je medewerkers.

Je komt tot gedragen beslissingen omdat er rekening wordt gehouden met de wijsheid van de minderheid.

Als er in een beslissing van de meerderheid geen rekening gehouden wordt met de minderheid, gaat de wijsheid van de minderheid verloren. Ongeacht in welke cultuur. Zodra een minderheidswijsheid over het hoofd wordt gezien, of  genegeerd, of onderdrukt, heeft dit impact op de veiligheid in de groep en de algehele groepsdynamiek.

Je kan de kwaliteit van je beslissingen in het team verbeteren en een sfeer creëren waarin co-creatie mogelijk is. Via Deep Democracy verhoogt de bereidheid van de medewerkers tot samenwerking.

Alles wat je te weten wil komen over Deep Democracy vind je op de website van Deep Democracy België.

 

Deep Democracy voor leidinggevenden

Inspiratiedag Follow the leader bij Internationaal Comité. Marjan faciliteert een workshop Deep Democracy voor leidinggevenden bij etnisch diverse zelforganisaties.